Bel ons: 0341- 843792 - 06-83442959

Running as Therapy bij De Vorm Trainingen

De Vorm Trainingen biedt hardlopen als therapievorm aan. Dit is een vorm van Lifecoaching waarbij op een rustige manier wordt begonnen met het lichaam in beweging te brengen. Zo worden positieve, lichamelijke en geestelijke ervaringen opgedaan. Hierdoor wordt het mogelijk om op een andere manier naar jezelf te kijken en de dingen waartoe je in staat bent.

Running_as_Therapy

 

Hardlooptherapie

Het komt vaak voor dat mensen, die weinig geluk in hun leven ervaren, ook niet erg positief over zichzelf en hun mogelijkheden denken.

Door gaandeweg tijdens de therapie doelen te stellen en te behalen ontstaan er positieve inzichten in het eigen kunnen. De coach zal tijdens dit proces de veranderende inzichten en belemmerende gedachten en overtuigingen benoemen en bespreken. In dit proces zal snel duidelijk worden dat veel problemen ontstaan door de manier waarop we over onszelf denken en het beeld dat we van onszelf hebben.

Tijdens de hardloopsessies komen al deze gedachten aan bod, en zult u zien dat het hardlopen een soort mini-vorm is van hoe je in het leven staat. Belemmerende overtuigingen en gedachten die wij onszelf opleggen zijn dingen zoals:

– ik zou wel willen, maar ik kan dit niet

– ik stop ermee want dit wordt niets

– dit is voor mij niet weggelegd

– ik ben nooit ergens goed in

– ik haal het toch niet

– ik ben moe, ik kan dit niet en wil dit niet

Gaandeweg de therapie zal je merken dat er dingen gaan veranderen in jouw geest en lichaam. Er veranderen namelijk heel wat lichamelijke processen die ook op de geest een weldadige uitwerking hebben.

 

Waarom Running as Therapy

Het lopen heeft een uitermate gunstig effect op het lichaam. In het bijzonder op de werking van verschillende stoffen in het lichaam zoals de aanmaak van dopamine, endorfine, serotonine en op de afname van de afgifte van bijvoorbeeld Cortisol, één van de stresshormonen. Door het lopen komt je lichaam meer in balans, wat direct invloed heeft op de geestelijke gezondheid. a07

Door de gesprekken die je voert met de coach en de doelen die je behaalt, wordt je geestelijk ook gestimuleerd. Zo zal je snel zien dat je dingen met een veel positievere blik zult benaderen. Deze positieve kijk op het leven zorgt er weer voor dat de aanmaak van stresshormonen minder wordt, maar dat er meer ‘geluks-‘ en ‘happy’ hormonen worden aangemaakt.

Running as Therapy bevordert dus zowel je lichamelijke als je geestelijke gesteldheid. Door hardlopen neemt tevens de kans op een aantal lichamelijke ziekten af zoals bijvoorbeeld hart- en vaataandoeningen, borstkanker, diabetes en obesitas.

Ook is het een effectieve en verantwoorde methode om in geval van overgewicht tot gewichtscontrole te komen. Verder zal het verbetering brengen bij mensen met spanningsgerelateerde klachten van de rug en nek, vermoeidheidsklachten, slaap- en concentratiestoornissen.

Running as Therapy kan op zichzelf staand worden beoefenend of het kan een onderdeel zijn van andere coaching of therapie trajecten.

Running as Therapy is geschikt voor iedereen die kan hardlopen. Het maakt niet uit of je ooit weleens hebt gesport of dit nog nooit hebt gedaan. We starten op het niveau dat bij jou past. Wanneer dat niveau 5 minuten wandelen is, dan is dat al voldoende. Na een tijdje is het verbazingwekkend hoe snel je vooruitgang kan boeken. Deze trainingen kunnen worden gevolgd in kleine groepen of individueel.

Voor data en de kosten van de groepsactiviteiten of workshops kunt u contact op nemen onze running coach.

Share This: