Bel ons: 0341- 843792 - 06-83442959

Lifestyle coaching

is een vorm van begeleiding waarin sterk wordt gekeken naar het functioneren van een persoon als geheel.what_is_lifestyle_coaching__7b3099a529f504fd - kopie

Onderdelen zijn :

  • sport en beweging
  • stressmanagement
  • voedingsgewoonte
  • persoonlijke ontwikkelingsvaardigheden

Sport en beweging

Hierbij wordt gekeken of er door betrokkene voldoende wordt bewogen ten aanzien van de algemene norm van + 30 minuten per dag matig of een aantal malen per week intensief bewegen. Wordt deze norm niet gehaald, dan geven wij adviezen en begeleiding om dit te gaan verwezenlijken. Het is inmiddels duidelijk dat er grote risico’s zijn wanneer de  download4
bewegingsnorm niet wordt gehaald. Hart- en vaatziekte en diabetes zijn een paar van de ziektebeelden welke direct negatief beïnvloed worden door te weinig beweging. Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder zegt in zijn nieuwe boek  ‘Laat je hersenen niet zitten’ : zitten is het nieuwe roken’!

Stress management

Hierbij kijken wij hoe er met stress van alledag wordt omgegaan en of er duidelijke strategieën zijn om stress de baas te blijven. Ook bespreken we de slaapgewoonten en hoe het leven in het algemeen wordt ervaren in termen van stress. Wanneer nodig leren we u vaardigheden aan om overmatige stress te herkennen en strategieën om het te images7bestrijden.

Voedingsgewoontes

Voeding is een belangrijke factor van ons welbevinden maar ook een belangrijke gezondheidsfactor. Onze voedingspatronen en de productie van voeding zijn de afgelopen 50 jaar ingrijpend veranderd. Er is sprake van een meer en meer geprefabriceerde voeding die hogere zout-, suiker- en vet percentage bevat, met ook veel chemische stoffen om onze voeding langer houdbaar te maken voor de massaproductie. Dit heeft ertoe geleid dat deze verkeerde voeding een serieus gezondheidsrisico is geworden. We bekijken samen uw voedingsgewoonten en het eventuele gebruik van genotsmiddelen zoals alcohol, drugs en tabak, waarbij de afhankelijkheid van deze stoffen of voedingsstoffen zullen worden besproken en indien nodig worden er adviezen gegeven.

 

Persoonlijke ontwikkelingsvaardigheden

Hoe gaat u om met de uitdagingen van het leven? Hoe verwerkt u verlies en reageert u op verdriet? Bent u gelukkig met uzelf, uw situatie en uw relaties? Kunt u problemen goed het hoofd bieden? Dit zijn de zaken welke we zullen bespreken bij dit onderwerp. We kijken of er verbanden bestaan met ander onderdelen van het leven en of ze van invloed zijn op de geluksbeleving en het algemeen functioneren. Wanneer nodig zullen er specifieke coachingsessies worden gepland om de problematiek te onderzoeken en helder te krijgen. Vaak is het zo als één van genoemde gebieden uit balans is, dat u ook in uw gevoel van welbevinden problemen ondervindt. Daarom kijken we bij Lifestyle coaching naar al die gebieden welke van invloed zijn op de persoonlijke geluksbeleving.

images2 - kopie

Voor wie is Lifestyle coaching

Wanneer het gevoel bestaat dat de manier waarop u leeft een negatieve invloed heeft op uw gezondheid en dat u daar last van ondervindt. Het kan zijn dat u teveel of ongezond eet waardoor u overgewicht hebt, of dat u teveel alcohol drinkt wat u onder controle wilt krijgen. Wellicht zijn er andere schadelijke gewoontes waar u graag meer grip op zou willen hebben, of dat u voelt dat een gezondere manier van leven u meer levensgeluk kan geven. Mogelijk zijn er voor u nog andere redenen om adviezen op dit gebied in te winnen voor een gezonder leven. Wij bespreken dit graag met u.

Wilt u  meer weten? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

 

‘Laat je leven bewegen’

Share This: