Bel ons: 0341- 843792 - 06-83442959

Power Walking bij De Vorm Trainingen

De Vorm Trainingen biedt Power Walking! Dit is een manier van voortbewegen die een full-body workout creëert.

Conditie en spieropbouw varen wel bij Power Walking en de kans op blessures is bijzonder klein. Power Walking is een prachtige sport die overal en altijd kan worden beoefend.

Superfit worden door te wandelen, wie had dat gedacht?

We hebben vaak het beeld van wandelen als het “wandelingetje in het park” of het “boswandelingetje op een zomermiddag”.
P1110591

 

Power Walking is anders!

Als je loopt met een normale gemiddelde snelheid, leg je zo’n vijf kilometer per uur af. Bij Power Walking is dat zeven tot acht kilometer per uur. Bewegingsexperts beweren dat een half uur Power Walking beter is dan een uur hardlopen en net zo gezond is als aerobics of fietsen, mits men het regelmatig doet. Het gaat om de regelmaat van de inspanning en de intensiteit. Met Power Walking worden de spieren van het hele lichaam en met name die van armen en benen intensief gebruikt.

 

Power Walking is uitstekend voor het gehele lichaam P1110570

De ademhaling wordt dieper, de bloedsomloop wordt aangezet en de zuurstoftoevoer vergroot. Regelmatig bewegen voorkomt problemen met hart en vaten, botontkalking wordt tegengegaan en de darmfunctie wordt gestimuleerd. Bovendien verdwijnen gevoelens van spanning en stress en slaapt men intenser. Een ander voordeel van Power Walking is dat de kans op blessures erg klein is, in tegenstelling tot bijvoorbeeld hardlopen.

De voeten krijgen tijdens het Power Walking per stap maar één tot anderhalf maal het lichaamsgewicht te verwerken, terwijl dat bij hardlopen drie tot vier maal is.

Dit heeft te maken met de kracht van de schokbelasting waar met name de knieën gevoelig voor zijn.

Omdat men niet zoveel snelheid ontwikkelt is er minder kans op verstappen. Wanneer er met een verstandig trainingsschema wordt getraind komen ook de overige blessures minder vaak voor.

 

Voor wie?

Power Walking is geschikt voor elke leeftijd en voor de meeste conditieniveaus. Wij helpen u graag met een tIMG_1457rainingsschema wat past bij uw basisconditie.

Power Walking wordt door ons verzorgd als een workshop, als groepsles of op individuele basis.

Share This: