Bel ons: 0341- 843792 - 06-83442959

 

 Wat is Quantum Change?

Quantum Change is een krachtige methode, waarmee je beperkende overtuigingen en aannames over jezelf en de wereld om je heen, welke je belemmeren of die je als ongewenst ervaart, kunt omzetten in krachtige positieve overtuigingen en percepties van de werkelijkheid.
Dit zal resulteren in een ander gedrag, een ander respons op jouw gedrag en een andere positieve kijk op de uitdagingen van het leven.
Je wordt weerbaarder, krachtiger en gelukkiger.

De theorie.

Volgens celbioloog Bruce Lipton wordt ons menselijk denken en handelen voor 95 procent bepaald door ons onderbewustzijn. Het is de automatische piloot van waaruit we leven en waarin onze gewoonten, overtuigingen, normen en waarden, en ervaringen zijn vastgelegd.
We zijn gewend met onze bewuste geest te ‘praten’ tegen onze onderbewuste geest, in een poging sturing aan ons leven te geven. Vandaar dat verandering vaak als moeizaam of niet blijvend wordt ervaren.
Met Quantum Change heb je direct toegang tot het onderbewuste en vindt de verandering in het onderbewuste plaats.
Professor Lipton deed uitgebreid onderzoek naar de moleculaire processen waarmee cellen informatie verwerken. Daaruit bleek dat het weliswaar de genen zijn die ons gedrag bepalen, maar dat de genen worden aan- en uitgezet door externe factoren. Ze worden getriggerd door onze waarnemingen, onze gedachten en onze overtuigingen.
Hiermee wordt aangetoond dat onze overtuigingen, of ze nu waar zijn of niet, positief of negatief, de activiteiten op genetisch niveau beïnvloeden en zelfs onze genetische code kunnen veranderen.
Het lijkt erop dat we ons bewustzijn zodanig kunnen trainen dat we gezonde overtuigingen kunnen scheppen. Daarmee hebben we de sleutel in handen tot een gezonder en gelukkiger leven.

Hoe krijgen we de overtuigingen?

Vanaf het moment dat we geboren zijn, doen we ervaringen op die we opslaan op onze lichamelijke ‘harde schijf’; het onderbewuste. Elementaire gedragingen nemen we over van onze ouders.
Wanneer we het idee krijgen dat er van ons wordt gehouden, zullen we onszelf positief waarderen. Zulke overtuigingen zijn zeer sterk en leggen de basis voor ons toekomstig zelfbeeld.
De kindergeest is nog niet kritisch. Wanneer het hoort “jij bent dom” of “je bent nooit eens lief” laat het geen ruimte voor interpretatie. Het kind slaat dit dus op als overtuiging, waardoor dit als een waarheid over zichzelf wordt gezien en zal hier dan ook onbewust op reageren.

Hoe werkt de Change?

Middels lichamelijke gewaarzijnsoefeningen, ademhalingstechnieken, relaxatietechnieken en spierspanningstesten kunnen we communiceren met ons onderbewustzijn.
Langs deze weg kunnen we dan ook de beperkende overtuigingen vervangen door krachtige positieve overtuigingen, die onszelf en daardoor ons veranderend gedrag, zullen helpen de beste versie van onszelf te worden.
Begrip, respect, vergeving en liefde zijn een paar aspecten die samengaan met jouw veranderende perceptie van de werkelijkheid.

Coaching en Trainingen.

Quantum Change kunt u zelf ook ervaren in een persoonlijk coaching traject. In een workshop van één dag  kunt u tevens zelf met de technieken aan de slag voor uw eigen doelen.
Een tweedaagse workshop is speciaal voor coaches en zij die werken in de GGZ. Hierna kunt u zelfstandig aan het werk met de krachtige tools van Quantum Change De Vorm trainingen.
Wilt u meer weten, neem dan contact op met ons.

Voor informatie over de aankomende workshops agenda

Share This: