Bel ons: 0341- 843792 - 06-83442959

Mindful/meditatief hardlopen of wandelen

Van lopen wordt je gezond en energiek dat merkt iedere wandelaar, jogger of hardloper al snel. De Vorm Trainingen gaat met Mindful/meditatief hardlopen of wandelen nog net één stapje verder. Tijdens deze actieve trainingen leer je luisteren naar jezelf door geconcentreerde aandacht voor jouw specifieke innerlijke processen.

De Vorm Trainingen zorgt ervoor dat je met deze trainingen niet alleen aandacht hebt voor je loopvorm en het bewegen van je lichaam, maar dat je daarnaast ook aandacht hebt voor het innerlijke proces;  ‘ je leert luisteren naar jezelf.’

images (4)

 

Wat leer je?

Bij De Vorm Trainingen Mindful/meditatief hardlopen of wandelen willen wij dieper ingaan op jezelf waardoor je  leert luisteren naar je eigen diepste verlangens. We gaan werken aan het verkrijgen en/of vergroten van jouw zelfvertrouwen door die eeuwige criticus in je hoofd onder de duim te krijgen. Bij De Vorm Trainingen leer je  inzicht te krijgen in hoe je meer kan leven in het hier en nu, wat belangrijk is om meer te kunnen genieten. Tijdens deze hands-on, actieve trainingen leer je trouw te blijven aan jezelf en meer te weten te komen over wie je bent.

Deze vorm van beweging leent zich met name voor het verkrijgen van innerlijke rust en ontspanning, om daarna de uitdagingen van het leven weer ten volle aan te kunnen gaan.

De balans tussen ontspanning en inspanning is van groot belang voor het optimaal functioneren van lichaam en geest. Daarom kiest De Vorm Trainingen voor deze actieve vorm van mindfulness.

 

Concreet gaan we aan de slag ….

Dit klinkt natuurlijk allemaal erg bijzonder maar wat betekent dit nou concreet?

P1130739

In de workshop wordt specifiek aandacht besteed aan:

  • geconcentreerde ademhaling
  • de innerlijke beeldenwereld
  • in het hier en nu zijn
  • positieve affirmaties
  • innerlijke dialogen
  • visualisaties
  • lichamelijke gewaarwording
  • ontspanningstechnieken in het algemeen

De trainingen van De Vorm Trainingen Mindful/meditatief wandelen en hardlopen kan gegeven worden op basis van hardlopen, wandelen of Power Walking.

Regelmatig zijn er workshops in groepen, tevens is individuele begeleiding en training mogelijk.
Voor data en de kosten van de groepsactiviteiten of workshops kunt u kijken in onze agenda.

Wilt u het eens proberen met een eigen kleine groep, neem dan contact met ons op.

Share This: