Bel ons: 0341- 843792 - 06-83442959

Relatiecoaching van De Vorm Trainingen

Relatiecoaching is een verzamelnaam voor alle vormen van coaching die erop gericht is om relationele problemen tussen partners op te lossen.

 

Relatiecoaching is een vorm van Lifecoaching

In iedere relatie komen spanningen, ergernissen en ruzies voor. Dit is volkomen normaal12353929-groeiende-samenwerking-en-teamwork-communicatie-in-het-bedrijfsleven-met-twee-bomen-in-de-vorm-van-m en hoeft absoluut niet te duiden op een ongezonde of falende relatie. Wanneer partners echter in hun relatie tegen problemen oplopen waar zij zelf niet meer uit komen, staan zij voor de keus om ofwel de relatie te beëindigen of hulp van buitenaf in te schakelen. Indien er voor het laatste gekozen wordt, dan kan relatiecoaching uitkomst bieden.

 

Wat gebeurt er in relatiecoaching?

Samen met beide partners brengen we de problemen in de relatie in kaart. Vervolgens zullen we tijdens de relatiecoaching op zoek gaan naar de mogelijke oplossingen voor deze relationele problemen. Dit gebeurt doorgaans door middel van gesprekken tijdens therapiesessies waaraan beide partners deelnemen. Hierdoor ontstaan nieuwe omgangspatronen en een betere communicatie waardoor de neerwaartse spiraal doorbroken wordt, en de relatie weer voor beide partners weer bevredigend wordt.

images (2)

 

Samen werken met elkaar in relatiecoaching

De Vorm Trainingen biedt echter geen kant en klare oplossingen; beide partners zullen energie moeten steken in zichzelf en hun relatie om de therapie te laten slagen. We gaan dan ook een contract aan waarin de partners beloven zich geheel te zullen inzetten voor de therapie. Ook zullen er huiswerkopdrachten moeten worden gedaan.

 

Het traject van de relatiecoaching

De coach start het traject is met een individueel gesprek. In deze gesprekken ontstaat er snel een duidelijk beeld van de visies van beide partners op het probleem.

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen hebt en meer wilt weten voordat u stappen gaat ondernemen. Voor een gratis informatief gesprek kunt u contact met ons opnemen.

.images (4)

Share This: