Bel ons: 0341- 843792 - 06-83442959

Hardloopclinics

Masterclass Running Techniek

Op dit ogenblik is hardlopen één van de snelst groeiende sporten in Nederland en wellicht de snelst groeiende. Wil je graag eens met een ervaren coach lopen en heb je geen zin of ben je niet in staat om wekelijks met een loopgroep te lopen, maar wil je toch verder komen in de loopsport? Kom dan een clinic volgen bij De Vorm Trainingen! Wij bieden de mogelijkheid tot het volgen van een hardloopclinic en een metal running clinic.

 

De voordelen van hardlopen zijn legio; een goede conditie, lekker buiten sporten, zelf je tijd bepalen of heerlijk ontstressen. Op elk niveau is hardlopen een uitdaging en kun je grote persoonlijke prestaties leveren maar er zijn nog vele andere voordelen.

Home_Header

Je gaat gemakkelijk met een paar vrienden op pad en loopt binnen een paar weken als snel een paar kilometer met of zonder audiotraining programma als dat van Evy Gruyaert . Na een tijdje heb je misschien het gevoel niet veel meer vooruit te gaan of ontstaan er lichte blessures, en wil je meer weten over verbetering van jouw prestaties.

Als individueel loper heb je te maken met duur- en tempolopen en misschien train je zelfs met intervallen. De meeste lopers zijn zich echter niet bewust van hun loophouding. Wanneer je er aan wilt gaan werken, weet je vaak niet waar je moet beginnen. In de looptechniek clinic van De Vorm Trainingen wordt aandacht geschonken aan deze verschillende aspecten van het hardlopen.

 

Wat leer je in de Masterclass Running Techniek

 • core stabiliteit Runnig injury2
 • loophouding
 • efficiënte arminzet
 • landing van de voet
 • mentale training
 • ademtechnieken
 • essentiele cooling down oefeningen

Kortom na deze clinic is het mogelijk om met dezelfde conditie toch sneller en verder te lopen doordat je leert om efficiënter te lopen.

Iedere loper krijgt individuele tips om zijn of haar techniek te verbeteren.

Deze loopclinic is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde loper.

 

Mental Running Clinic

 

Mentale processen en hun wegen naar succes.

Wanneer je een goede sportprestatie wilt neerzetten, moeten er aan een aantal voorwaarden worden voldaan zoals technische vaardigheden. Daarnaast is het als loper natuurlijk heel belangrijk dat je beschikt over een goede conditie en uithoudingsvermogen.

Het mentale aspect is hierbij ook uitermate belangrijk. Alle sporters weten dat dit de belangrijkste voorwaarde is voor het bereiken van je doel. Elke hardloper kent de verschillende trainingsmomenten. Er zijn dagen dat het vanzelf lijkt te gaan waarbij je over de weg vliegt, terwijl je op andere dagen alleen maar in strijd bent met jezelf en de vermoeidheid je parten gaat spelen.

running-mental-toughness

De gedachten die tijdens het lopen door je hoofd spelen hebben een grote rol in het uiteindelijke resultaat en het bereiken van jouw doel. “Heb ik genoeg conditie opgebouwd?” “Hoe zal het gaan vandaag?” ” Ik kan niet meer, ik stop!”  Kom op,…volhouden, je kunt het!”  Let op de ademhaling, doe de buikademhaling.”  Wat als ik het niet haal?” ” Ik ben sterk, ik ga altijd door!” Bepaalde gedachten zullen je helpen en dragen bij aan het bereiken van je doel, andere remmen je mogelijk af en kunnen je zelfs blokkeren.

 

Vaak ben je je niet bewust van deze gedachten. Daardoor merk je niet altijd of deze gedachten jou stimuleren of afremmen. Jouw gedachten hebben invloed op je doorzettingsvermogen, je focus, je zelfvertrouwen, de uitvoering van de bewegingen en jouw gevoel hierbij.

Iedereen heeft in de loop van zijn of haar leven geleerd om op een bepaalde manier met zichzelf te communiceren. Sommige gedachten zijn zelfs zo sterk aanwezig dat het een ware overtuiging is geworden.

Positieve gedachten kunnen zijn: “ik weet dat ik alles kan als ik maar wil”. Terwijl negatieve gedachten kunnen zijn: “dit is altijd moeilijk voor mij, deze dingen lukken gewoon niet”. Met deze gedachten programmeer je de hersenen. Uiteindelijk beïnvloeden ze ook sterk jouw resultaten. In de Mental Running clinic zul je strategieën leren om het mentale aspect te leren beheersen zodat je er jouw voordeel mee kunt doen.

 

Onderwerpen tijdens de Mental Running Clinic

 • aandacht verplaatsen van negatieve interne communicatie naar eenpuntige concentratie Mindful RunningMentalrunning
 • positieve interne communicatie en gebruik van affirmaties
 • gebruik van visualisaties tijdens de running
 • het lichaam als spiegel zien van mentale en lichamelijke processen
 • gedachten en hun directe inwerking op het lichaam leren  herkennen.

 

Deze loopclinic is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde loper.

 

Geïnteresseerd in deze loopclinics? Neem contact op met onze coach!

Share This: