Bel ons: 0341- 843792 - 06-83442959

Vreemdgaan wat doet dat met je gezondheid?

Vreemdgaan heeft niet een alleen een grote impact op het relationele en emotionele vlak. Ontrouw doet ook veel met ons lichaam. Zo verhoogt het de vruchtbaarheid van sperma en bewerkstelligt het fysieke veranderingen in het brein. 7 gezondheidseffecten van vreemdgaan.

download (1)

1: Verhoogde vruchtbaarheid sperma

Een man die seks heeft met een vrouw die een vaste partner heeft, produceert twee keer zoveel sperma als normaal. Een normale ejaculatie bevat gemiddeld 300 miljoen spermatozoiden, de ejaculatie van een minnaar telt 600 miljoen spermatozoiden. Bovendien is de kwaliteit van het sperma zelf ook beter. Het is beweeglijker en sneller. Deze verhoogde vruchtbaarheid komt goed van pas tegen concurrerende zaadlozingen.

2. Spermaoorlog in vagina

Vreemdgaan ontlokt een ware spermaoorlog in de vagina van de vrouw. Het sperma van een man kan in de vagina wel 7 dagen goed blijven. Als een vrouw in 1 week met 2 verschillende mannen seks heeft gehad, dan barst er een strijd los tussen de twee zaadlozingen. Sperma van de man bestaat maar voor 1 procent uit zaadjes die een eicel kunnen bevruchten. De rest is opgebouwd uit vechters, kamikazespermacellen, die maar één doel hebben: zaadcellen van een andere man uitschakelen. Sperma herkent de zaadcel van een andere man aan een andere chemische structuur. Als zo’n vijand ontdekt wordt, dan scheiden zij zuur af op de vijandelijke zaadcel. Die barst daardoor open en sterft.

3. Meer orgasmes

Het is bewezen dat vrouwen bij een minnaar makkelijk en vaker klaarkomen dan bij hun vaste partner. Het effect hiervan reikt verder dan je zou denken. Het vrouwelijk orgasme dient namelijk tevens als wapen in de spermaoorlog. Wanneer een vrouw klaarkomt, zuigt ze het sperma als het ware naar binnen. Dit sperma zal eerder bij de eicel komen, dan wanneer ze geen orgasme bereikt tijdens een vrijpartij. Omdat de vrouw over het algemeen tot meer orgasmes bij een minnaar komt, vergroot ze daarmee de kans op bevruchting van hem.

4. Sneller zwanger

Als vreemdganger vergroot je – door meer orgasmes en vruchtbaarder sperma – de kans om vader of moeder te worden. Je zou denken dat iedereen die vreemdgaat, een voorbehoedsmiddel gebruikt. Maar de praktijk wijst anders uit.  Alleen al in Nederland zouden ongeveer 1,6 miljoen mensen rondlopen die buitenechtelijk verwekt zijn. Tien procent van de bevolking is volgens onderzoek van bioloog Robin Baker het resultaat van buitenechtelijke seks.wife-punishes-cheating-husband

5. Vergrote kans op SOA

Het zal niet de eerste keer zijn dat een slippertje opgebiecht moet worden, omdat de vreemdganger zijn of haar vaste partner met een SOA heeft opgescheept. Dit komt vaker voor dan je denkt. Een SOA kan worden overgedragen door seksueel contact met iemand die besmet is. De SOA wordt overgedragen via slijmvliescontact (contact tussen mond, penis, anus of vagina). Een SOA hoeft niet meteen klachten te geven. Zo verloopt bij ongeveer 70% van de vrouwen een chlamydiainfectie zonder symptomen. Chlamydia kan bij vrouwen tot onvruchtbaarheid leiden. Aan vreemdgaan kleven dus zeker wel gezondheidsrisico’s.

 

6. Verkleinde kans op gezonde relatie in de toekomst

Chemische stoffen die vrijkomen bij seksueel contact, veranderen fysiek iets aan de hersenen. Hierbij gaat het om oxytocine bij vrouwen en vasopressine bij mannen. Door het vrijkomen van deze hormonen en neurotransmitters worden partners letterlijk in hun ‘mind’ met elkaar verbonden. Deze bindingskracht is zeer krachtig. Dit heeft onder andere tot gevolg dat de stoffen kunnen zorgen voor diepgang en vertrouwen in een relatie. Maar bij bepaald gedrag zoals vreemdgaan, kan het ook schadelijk zijn voor toekomstige relaties. De binding kan namelijk niet ongedaan worden zonder emotionele en zelfs lichamelijke pijn.Onderzoek toont aan dat wanneer verbindingen tussen personen herhaaldelijk worden verbroken, deze personen in de toekomst minder goed in staat zijn nieuwe, diepgaande relaties aan te gaan.

7. Bevordering creativiteit

Onmisbaar voor een creatieve geest zijn de hormonen dopamine en oxytocine. Van deze stoffen komt een flinke dosis vrij bij flirten, vreemdgaan en orgasmes. Maar een goed (monogaam) seksleven bevordert net zo goed de creativiteit. Seksuele frustratie remt juist weer de creativiteit.


8. Verminderde weerstand

Vreemdgangers voelen zich vaak schuldig naar hun vaste partner toe of schamen zich voor hun gedrag.  Ook kunnen angstgevoelens een rol spelen, je bent bang door je partner betrapt te worden. Schuldgevoelens hebben meestal een negatief effect hebben op je eigenwaarde, zelfvertrouwen en eigenliefde. Schaamte, schuldgevoel en angst kunnen zich ook uiten in lichamelijke symptomen zoals hoofd-, maag- of rugpijn of een verminderde weerstand.images

 

Auteur: Rachel van de Pol

Bronnen: Vreemd-gaan.nl, New Scientist, Telegraaf.nl, LouannBrizendine.com

Bron:http://www.dokterdokter.nl/

Share This: