schokkend: dit doen 60 sigaretten met je longen

HONG KONG – Veel rokers sussen zichzelf met de gedachte dat ze ‘gewoon’ lichte, sociale rokers zijn. Slecht nieuws voor deze mensen – een schokkende video onthult de gruwelijke schade die 60 sigaretten aan de longen toebrengen.

Film van 3 minuten schokkend

Een leraar aan de Tung Chi Ying Memorial School in Hong Kong produceerde de video omdat hij zich zorgen maakt over het aantal middelbare scholieren dat rookt. Het filmpje plaatste hij op YouTube, in de hoop deze jongeren wakker te schudden.

Vergelijking

Met een luchtpomp blaast hij twee paar varkenslongen op alsof ze ‘ademen’, beide zijn volledig gezond aan het begin van het experiment.

Echter, een paar longen ‘ademt’ schone lucht in, terwijl de ander 60 sigaretten ‘rookt’. Na afloop van het experiment werden de longen vergeleken.

Voor het blote oog is het al duidelijk hoe het paar longen dat werd blootgesteld aan sigarettenrook ernstig is verkleurd en ook van binnen is dit goed te zien. De niet-rokerslongen houden een gezonde roze kleur, terwijl de bedwelmde longen een geel-bruine tint hebben. Daarnaast blijkt ook de luchtpijp erg aangetast; die van de rokerslong is zichtbaar verstopt en heeft een donkerbruine kleur.

Bron: telegraaf .nl

Share This: