Kom in het heden en leef nu

“De absolute waarheid denken, leidt in eerste instantie tot een gevoel van tegenstrijdigheid, omdat de mens gewend is te oordelen over uiterlijkheden, maar als we simpelweg inzien dat deze uiterlijkheden het resultaat van gedachten zijn, zouden we niet langer tegenstrijdigheid ervaren.” Christian D. Larson

Onze gedachten laten ons in de tijd reizen

Onze gedachten komen en gaan. Weet jij je volgende gedachte al? Waar komen gedachten vandaan? Als je nu naar je gedachten kijkt, komen ze, gaan ze? Zit er ruimte tussen je gedachten in? De kans is groot dat als je deze vragen stelt, dat er helemaal geen gedachten meer zijn. Wat we vaak doen, is als er een gedachte is, er waarde aan hechten. We gaan er verder over filosoferen in ons hoofd. We gaan het analyseren.

 

Terwijl we bezig zijn met analyseren, zijn we in ons hoofd bezig en aanwezig. Dit houdt ons weg van duidelijk waarnemen in het leven, ons hele lichaam ‘bemannen’. Vaak gaan gedachten over het verleden, of over de toekomst. Het verleden brengt meestal, kritiek, schuldgevoelens en pijn naar boven.images (9)

Als we aan de toekomst denken, komt er vaak angst omhoog. En zo zijn wij mensen echte tijdreizigers geworden. We zijn in het verleden in ons hoofd of in de toekomst. Maar in het echte leven is er alleen het moment NU! In dit NU zijn er Krachten voor iedereen beschikbaar. Het verleden kunnen we niet veranderen. Maar wel ons denken over het verleden. De toekomst, daar weten we niks van. We kunnen het niet voorspellen.. alhoewel.. Als we steeds hetzelfde blijven denken, zal er ook steeds hetzelfde in ons leven verschijnen.

Kom in het heden en ontvang een cadeau

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift, which is why we call it the present.”Bill Keane

Ik geef mijzelf toestemming om het verleden los te laten.” Dit is een affirmatie die je daadwerkelijk in het ‘echte’ leven brengt. Alleen onze gedachten over een situatie maken het goed of slecht en houden ons weg om het echt te ervaren zoals het IS…. Als we onze gedachten gewoon laten voor wat het is en ons richten op onzdownload (2)e zintuigen, ons lichaam, de omgeving, dan komen we op een plaats wat in het Engels, ‘The Present’heet. Vertaald in het Nederlands is het: ‘Het NU’ maar ook ‘Het cadeau!’

Je leert in het NU dat er een prachtige wereld bestaat. Je ziet de dauwdruppels in de ochtend op de bladeren, je ziet de zon opkomen, je voelt de wind langs je lichaam gaan, je ruikt de geuren van de natuur, je ervaart een vrede in je Geest. Je merkt dat als je geen aandacht meer geeft aan je gedachten dat je veel makkelijker situaties kan omarmen.

Gedachten komen en gaan, het zijn wolkjes die voorbij gaan. En als lijkt de hemel helemaal bewolkt, daarboven is er zonneschijn. Je hoeft enkel de ruimte tussen je gedachten te gaan waarnemen om er de zon doorheen te laten schijnen.

Alle gedachten zijn enkel programmeringen zoals we ze geleerd hebben. We hebben geleerd woorden te geven aan iets, wat eigenlijk met geen woord te vangen is. Alles is zoveel meer dan een woord. En als we onze gedachten gaan zien als wolkjes, dan hebben we meer ruimte om daadwerkelijk te gaan waarnemen. Rust.. in je lijf.. Rust in je hoofd.. en vooralimages (10) veel verwondering over alles wat is….

Bron: goedetengezondleven.nl

Door

Kan je soms wel eens hulp gebruiken om meer in het nu te leven? Brengen gedachten aan het verleden vaak emoties met zich me? Wellicht is  Lifecoaching De Vorm Trainingen iets voor jou.

Share This: