Creëer meer lucht met simpele oefeningen


Wellicht kent u het gevoel van kortademigheid, bijvoorbeeld als gevolg van een slechte conditie, roken of een kleine longinhoud. Gelukkig bestaan er simpele oefeningen om te zorgen voor een efficiëntere en grotere zuurstofopname. Door deze oefeningen met regelmaat uit te voeren, zult u al snel een verbetering van uw zuurstofcapaciteit ervaren, waarmee kortademigheid verleden tijd kan worden!

Oefeningen voor efficiëntere zuurstofopnamedownload (2)

Vaak zeggen mensen dat het vergroten van de longinhoud gepaard gaat met zware en intensieve trainingen. Dit is echter niet kloppend, want met onderstaande simpele oefeningen zorgt u al voor een flinke verbetering van uw longinhoud.

Oefening 1: Adem langzaam en volledig uit, waarbij u probeert om geen lucht achter te laten in uw longen. Dit zorgt er namelijk voor, dat u bij een volgende inademing meer lucht kunt opnemen.

Oefening 2: Probeer de spier onder uw longen, de zogenaamde diaphragma, te laten zakken door uw spieren in de buik en onderrug volledig te ontspannen. Doordat de spier zakt, zal er meer ruimte ontstaan, wat gevuld wordt met zuurstof bij het inademen.

Oefeningen voor vergrote zuurstofopname

Naast een efficiëntere manier van ademen, is ook een vergrote zuurstofopname een wens van velen om zich fitter en energieker te voelen. Door onderstaande oefeningen regelmatig uit te voeren, kunt u dit doel bereiken.

Oefening 1: Het klinkt heel kinderachtig, maar heeft een opzienbarende werking; het opblazen van ballonnen. Blaas de ballon op en laat deze vervolgens leeglopen. Een simpele oefening die u zwaarder kunt maken door bijvoorbeeld te lopen tijdens het opblazen van de ballon. Naar verloop van tijd zult u merken, dat u lucht met meer kracht in de ballon kunt blazen, wat aangeeft dat uw longcapaciteit vergroot is.images (2)

Oefening 2: Een tweede oefening is het steeds sneller in- en uitademen, wat enigszins overeenkomt met mensen die geregeld moeten hyperventileren. Toch is dit niet hetzelfde, omdat u bij de oefening geen risico loopt flauw te vallen. Mocht u zich toch wat duizelig beginnen te voelen tijdens de oefening, stop dan direct. Door steeds iets sneller in en uit te ademen tijdens deze oefening, wordt de longcapaciteit langzaamaan vergroot.

Share This: